Risâletün fî menâkıb-ı eş-Şeyh el-Hâc Ahmed Ziyâeddin el-Gümüşhânevî kuddise sirruh - YÜCER, Hür Mahmut (Journal of History Culture and Art Research, 2013)
Bu menâkıb, Oflu Yusuf Şevki Efendi (v.1904) tarafından şeyhi ve hocası Ahmed Ziyâeddin-i Gümüşhanevi hakkında kaleme alınmış 4 varaklık Arapça bir metindir. Menâkıp el yazma olarak Yusuf Şevki Efendi’nin el yazısı ile yazılmış olup kendi kütüphanesinde muhafaza edilmektedir.