Eleştirel Düşünme ve İslami Yöntem - ÇINAR, HÜLYA (Journal of History Culture and Art Research, 2014)
Başarı için eleştirel düşünme önemlidir. Nasıl hareket edeceğimizi düşünmeden çevreyle etkileşim içinde olmamıza olanak sağlar. Eleştirel alışkanlık, görevini güzel ve kolay bir biçimde yerine getirmesi için hayatta gereklidir. Eleştirel düşünme alışkanlıklarını biçimlendirme dünyanın üstesinden gelmemize yardım eder. Eleştirel alışkanlık bizi hayatta göründüğünden daha zengin deneyimlerle daha ilgili bireyler haline getirir. Eleştirel düşünmedeki başarısızlık yaşamımızdaki daha zengin bir deneyimden bizi mahrum edecektir. Çünkü eleştirel düşünme zihnimize ve kalbimize Allah (S. A. V) tarafından aşılanan kıymetli bir yetenektir. Böyle bir hazineyi başarısız kullanmak sadece bir israf değil aynı zamanda bu dünyada bizim Allah’ın Halifesi gibi konumumuza da ihanettir.