VALİ NECİP PAŞA VE IRAK’TA KÂDİRİYYE TARÎKATI - YÜCER, Hür Mahmut (Journal of History Culture and Art Research, 2012)
Bu çalışmada 1841 yılında Bağdat'a vali olarak atanan Necib Paşa'nın Kadiriyye tarikatı ile olan ilişkisi incelenecektir. Aslen kendisi Nakşibendi-Hâlidi olan Necib Paşa'nın Bağdat Kadiri âsitanesi ile Kerkük Kadirilerine destekleri araştırılacak, bu desteklerin diğer yöneticiler döneminindeki durumu sorgulanacaktır.