Her Zaman Bir Adım Önde Olmak! / Always A Step Ahead! - UYSAL, Burhanettin (Journal of History Culture and Art Research, 2012)
Kuruluşunun üzerinden altı ay gibi çok kısa bir süre geçmesine rağmen, periyodik olarak düzenlediği konferanslarla daha şimdiden onlarca konferans organize etmiş olan Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezimizin, bu çalışmalarına bir de akademik bir e-dergi eklemiş olması, henüz çok genç bir üniversite olmasına rağmen Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olma yolunda hızla ilerleyen Karabük Üniversitesinin neden her zaman bir adım önde olduğunu çok iyi anlatmaktadır. Always A Step Ahead! Even though it was established just six months ago, the Research Centre for History, Culture and Arts has achieved a great deal of success within a short period of time by organizing several conferences and establishing a new academic e-journal. These activities clearly show how Karabuk University is always a step ahead despite being one of the youngest universities in Turkey. Toujours Une Longueur D’avance Notre centre des recherches en Histoire, Culture et Art a déjà organisé des dizaines de conférences bien qu’il n’ait été fondé que depuis six mois et il vient d’ajouter à ses activités une revue électronique. Tout cela montre pourquoi l’Université de Karabuk – qui est en passe de devenir une des universités les plus importantes de Turquie – a toujours une longueur d’avance en dépit de son jeune âge. التقدم بخطوة إلى الأمام دائماً مع مرور فترة قصيرة جدا – لستة شهور - من تأسيسها فإن مركز البحوث التاريخية والثقافية والفنية قد قامت إلى الآن بتنظيم عدة مؤتمرات دورية . علاوة لذلك قد أضافت على فعاليتها مجلة آكاديمية ألكترونية، وكل هذا يفسر بشكل جيد للغاية لماذا جامعة قرابوك التي تتقدم بسرعة لتصبح واحدة من الجامعات الأكثر أهمية في تركيا - وإن كانت لا تزال جامعة صغيرة - هو دائما متقدما بخطوة إلى الأمام