Prof. Dr. Zeki ARSLANTÜRK’ le Hayatı ve Çalışmaları Üzerine Söyleşi / Interview on the Life and Works of Prof. Dr. Zeki ARSLANTÜRK - Halit GÜRLEYİK, Uğur GÖZEL (Journal of History Culture and Art Research, 2012)
Prof. Dr. Zeki ARSLANTÜRK’ le Hayatı ve Çalışmaları Üzerine Söyleşi Özet 3. Ulusal Sosyoloji Çalıştayı bu sene Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlendi. Çalıştayın katılımcılarından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki ARSLANTÜRK’ le bir söyleşi düzenledik. Prof. Dr. Zeki ARSLANTÜRK’ le hayatı ve çalışmaları üzerine yaptığımız bu keyifli sohbette, özellikle hocamızın etkilendiği önemli şahsiyetlerle ilgili hatıraları, tam bir yol gösterici rehber niteliğinde. Fikri dünyasının temelleri çocukluk yıllarına dayanır Zeki ARSLANTÜRK Hoca’nın. İstanbul’a gelişleri, iki lise diplomasıyla iki üniversiteyi biden aynı anda okuması ayrı bir tecrübedir. Çalkantılı yıllardaki üniversite hatıraları, arkadaşları, hocaları ve üstatları, akademik hayatında onun rehberleri, yol göstericileri, adeta çalışma azmini güçlendirici birer ivme noktaları olmuşlardır. Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu, Mehmet Eröz, Cahit Tanyol, Amiran Kurtkan, Orhan Türkdoğan, Nurettin Topçu, Osman Yüksel Serdengeçti, hocamızın hatıralarında yer alan önemli şahsiyetlerden sadece bir kısmı. Önemli dönüm noktaları ve ibretlik bir hayat hikayesi. Interview on the Life and Works of Prof. Dr. Zeki ARSLANTÜRK Abstract The Third National Sociology Workshop has been organised by Sociology Depertment of Karabük University. We have also organised a conversation with Professor Zeki Arslantürk who is one of the participants of the workshop. His memories and ideas are such a guidance for us. The (basics) fundamentals of his thoughts emerges from his childhood years. Professor’s memories which belong to university, friends and expert teachers have been his guide and strengthen point of his determination. Some of the important people who have taken considerable place in his life are Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu, Mehmet Er Özbey, Cahit Tanyol, Amiran Kurtkan, Orhan Türkdoğan, Nurettin Topçu, Osman Yüksel Serdengeçti .